Discussion Aktuális témák megbeszélése

Discussion in 'Magyar szekció' started by Kazimir, Sep 16, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Hugger

    Hugger Team Leader Team Drakensang Online

    Maximum 4x tudsz egy fajta ládát kinyitni, az hogy első nyitásból vagy utolsó (negyedik) tartalmazza majd a jackpotot, az a szerencsén múlik.
     
  2. Steve75

    Steve75 Junior Expert

    Minden jackpot 4 dolgot tartalmaz, a te verziód szerint ezt egyben fogja megkapni a játékos míg én úgy értelmeztem, hogy minden egyes nyitásnál kap egyet a négyből. Tegyük fel, hogy egy játékos szerez 160 kulcsot azaz kétszer tudja nyitni a 80 kulcsos ládát:
    - a te verziód szerint ha balszerencsés akkor 2x semmit kap
    - az én verzióm szerint mindkét nyitásnál kap valamit a 4-ből (pl. 1. nyitásnál 14 napos királyit míg a 2. nyitásnál királyi drágakövet)
     
    Last edited: Jan 6, 2020
    Hugger, bibere and JimJupiter like this.
  3. Adrienn27

    Adrienn27 Junior Expert

    Igazából ha belegondolsz nincs nagy jelentősége a válasznak, az első 2 nyitásnál kiderül melyikőtöknek volt igaza...:) érdemes fórumokat olvasgatni, hogy ki-mit tapasztal ládanyitogatásoknál...:)
     
  4. JimJupiter

    JimJupiter Advanced

    Egy tesztszerveres nyitást láttam inf4-es ládából, ott az apróságok mellett, 1 db szent drágakővet és 2 db királyi drágakővet kapott az illető! Jokerkő és királyi tagság nem volt benne. Szerintem is a te verziód fog müködni, tehát ládánként a 4 jackpot közül 1 lesz benne. Fenti esetben feltételezem a királyi drágakő. Viszont ebben az esetben inf4-es ládákban, jackpot nélkül is van 1-1 db szent és királyi drágakő.
    De, igenis nagy jelentősége van! Nem mindegy, hogy jackpot nélkül mit adnak a ládák inf3 és inf4-en! Honnan tudjam, hogy melyik ládákat érdemes nyitogatnom? Igazából marhará idegesitő és dűhitő, hogy a BP már nem készit csak angol nyelvű event leírásokat, de azok is olyan hiányosak, hogy mindenre a játékosoknak kell rájönni a gyakorlatban.
     
    Elégedetlenkedő and Steve75 like this.
  5. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Talán annak nem számít aki nem is játszik a játékkal, de mi akik játszunk igenis érdekel, hogy mi hogyan fog működni és mit érdemes majd nyitni.
     
  6. Adrienn27

    Adrienn27 Junior Expert

    Nem gondolod végig a dolgot sajnos...o_O
     
    Last edited: Jan 7, 2020
  7. Hugger

    Hugger Team Leader Team Drakensang Online

    Úgy nézem igazad van, átolvastam újra az angol leírást, valószínűleg úgy lesz ahogy mondod! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet!

    A leírást átírtam az észrevételed szerint!
     
    Last edited: Jan 9, 2020
    Steve75 likes this.
  8. Hugger

    Hugger Team Leader Team Drakensang Online

    Az event matekjáról...

    Bizonyára észrevettétek, hogy változott a Győzd le a Legyőzhetetlen event, erről szeretnék most Veletek néhány észrevételt megosztani, persze nem hivatalosan...

    Ha elfogadjuk igaznak azt az állítást, hogy az eventhaladás nem a fő jutalmakat adja, hanem a ládákból jönnek a legértékesebb dolgok, akkor az igazi haladást a kulcsok számával, illetve a ládák nyitásával mérhetjük!

    Ha nem kell a haladás, csak a kulcs, akkor érdemes Haláloson/Fatal-on menni, nagyjából itt is fix a kulcsdrop, de kevesebb szféra a két belépő. (3 fő feletti létszám esetén már nem "szinte fix" a kulcs, így érdemes max 3 fős csopival menni, de ez lehet csak nálunk volt így.)

    A Fa és Rézládát szerintem nem kell erőltetni, a legértékesebb jutalmak az Ezüst és Aranyládában vannak, ha mind a 8-at ki kell nyitni az nagyjából 560 kör!

    2 belépő az 20 szféra (Halálos, 560kör) --> 11.200 szféra, (mínusz az eventhaladásból kapható ~60kulcs)

    Tehát, a legrosszabb esetben is nagyjából 2x végig lehet vinni az eventet haláloson, anélkül, hogy bemennénk Titkosba! Így felesleges nagyobb szinten menni, a kulcsokért úgyis be kell menni, de akkor már gyorsabb (és eszibe se kerül) végig Haláloson tolni.

    Ha megteheted (van rá keret :D), akkor érdemes egyből bossokhoz portálni, nem kell átverekedni magad az első pályán, sokkal gyorsabb! Itt se kell Titkosba menni...

    2 belépő az 32 szféra (Halálos, 560kör) --> ~18.000 szféra, (mínusz az eventhaladásból kapható ~60kulcs)


    Remélem segít mindenkinek, hogy eldöntse mit és hogyan szeretne!
    Kívánjuk, hogy már az első nyitásokból megkapjátok amit szeretnétek!
     
    bibere, Bundin and pukiface like this.
  9. pukiface

    pukiface Someday Author

    Nagyon köszi a tippet, sajnos egyelőre úgy áll a helyzet, hogy az arénába beenged olyan fél perc töltögetés után, de a bosszhoz utána már nem.. ezt most egymás után megcsinálta többször, ha be is enged kb. 5 perc újracsatlakozós klikkelgetés után. Így elég nehéz lesz 560 kört menni.. tegnap is ez volt, rengeteget vártam üresben, és ma is egész nap. Ezzel csak a belépők vesznek el, és igen frusztráló, hogy gyakorlatilag a szórakoztatás helyett pofátlanul lopja életidőmet. Pedig csinálnám.. jó lenne felterjeszteni valami kompenzációt az elveszett belépőkről, mert nincs végtelen erőforrása senkinek ilyenekkel szívni. A hibajelenség megjavításáig eltelt idővel meg meghosszabbítani az eventet lenne a minimum.
     
    Hugger and Bundin like this.
  10. Hugger

    Hugger Team Leader Team Drakensang Online

    Természetesen jeleztük a problémát, a kompenzáció egy kód formájában érkezett: "ITSNOTFAIRY"
     
    pukiface likes this.
  11. Georg1974

    Georg1974 Forum Apprentice

    Szeretnék érdeklődni, hogy a 4db 80 kulcsos ládából egyik kő sem esett. Ez normális? Vagy majd esik az ezüstből? Érdemes jelezni vagy ez elúszott ebben a formában?

    Megoldottam. :)
     
    Last edited: Jan 22, 2020
  12. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    A 80asbol nem eshet... Csak a 60asban van...
     
    Georg1974 likes this.
  13. Chassius

    Chassius Forum Apprentice

    Jól vettem ki a 228-as frissítés leírásából, hogy csökkentik a szféra droppot és a frissítés után lesz egy külön event szerűség a szféra gyűjtésére? Mert ez oltári nagy ökörség szerintem, főleg a magyarázat amit hozzá fűztek (értelmezésem szerint azért csinálják, hogy kevesebb olyan gamer legyen aki szféra hiány miatt nem tud egy eventet megcsinálni és mert kevesebb szféra belépős event lesz).
    Valaki javítson ki, ha esetleg félre értettem volna.
     
  14. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    A kutya nem költ eventviseletre... Na majd most kénytelen lesz mert szférából nem oldja meg... Nem tudom milyen cuccot tolnak de nekem is jólesne...
     
    Elégedetlenkedő likes this.
  15. pukiface

    pukiface Someday Author

    Csak a szokásos, megvolt a totális kivéreztetés az utóbbi eventekkel, a köztesben eddig is elenyésző szféra szilánk esett, a szintezett kazamatákban lehetett értelmesen gyűjteni, mint a vashegyek, meg a sivatag, és társai. Annyira hibás a kommunikáció a cég részéről, hogy inkább vicces. Amióta játszom az van, hogy amibe beleölünk rengeteg időt hogy összeszedjük, azt kiszórják 1-2 éven belül ingyen egy nap alatt mindenkinek. Az első királyi kövem több mint másfél év volt, most szórják kifele az eventhaladások. A szférával kapcsolatos indok pedig egyenesen vérlázító, mert megint azoknak kedvez, akik nem napi játékosok.. Na pont azokat kellene behúzni anderes belépővel, aki nem játszik, és aki igen annak meg legyen elég szférája az eventekre. Ez a legyőzhetetlen event alsó hangon is 7-8ezer szféra, és ez még csak a 4db 80 kulcsos láda. Ez eddig is kb napi 2-6 óra farmal fél év alatt volt meg. Vajon most mi az elképzelés? Beteszik a 24 órás fortuna eventet, ahol kb annyi van, hogy 4 lila helyett esik 5, és ennyi. Az alatt kellene összeszedni a sok ezer szférát az eventekre? Láttuk már, milyen az amikor ígérnek valamit. Kíváncsi vagyok mi lesz ez a "sűrűbben" jövő szféra farmolási lehetőség.

    Amúgy ez a kommunikációs manager teljesen alkalmatlan a feladatára.. 3órás videókban folyamatosan a semmiről beszél, és már hetetnte tolja kifele a haszntalan streameket.. az összes infó kb. 3 mondatban leírható lenne. Játszani látjuk hogy nem tud. Kommunikáció az nincs is, már az angol fórum forgalma is töredéke annak mint amikor össze lett vonva (naponta nézem). Leírások, tutorial, stb nincs. A patchlogok meg szinte csak olyanokkal vannak tele, amik bosszantják a játékosokat, pedig csomó jó dolgot is csinálnak/javítanak ami örömei is okozhatna, de azt le sem írják, vagy észreveszed, vagy nem.

    Arra már ki sem térek, hogy PVP szet, meg a 4 éve ígért új kaszt, q10, és a végtelen meg nem valósult ígéretek halmaza.. a saját 1-2 pontba szedett negyedéves ütemtervüket sem tudják tartani.. de a pay to winre átalakítás, a régi játékosok semmibevétele az nagyon megy.
     
  16. Bundin

    Bundin Regular

    A Dragan eventhez egy kis infó, akinek nincs elég elátkozott gyöngye, annak ajánlom, hogy csoporttal menjen be legkönnyebb fokozaton a legelőre, vagy akármelyik másik altérképre, mert lesznek a csoport rúna ládák, amit ha leütnek, min 25 max 50 elátkozott gyönygöt hagy hátra, vagy piros gyonygöt egy mappon 8-10 láda van persze ehhez olyan csopi kell amiben minden kaszt képviseli magát, hogy az összes csoporttosrúna ládát kitudjátok ütni, csoportos eszit nem kell venni, mert ha végig pucoljátok először a pályát, akkor a végén a pályaláda ad kb 300-at abból meg legkönnyebb fokozaton mindenki kitudja ütni a kasztja ládáit, és ehhez jön még az ismétlődő küldi utáni ládanyitás gyöngyei. Remélem hasznos volt az infó számotokra….
     
    Last edited: Feb 22, 2020
    Hugger, bibere and jackoneill1976 like this.
  17. Elégedetlenkedő

    Elégedetlenkedő Active Author

    35 pokoli 1-es kör eredménye 1 darab nagy hatalmú elátkozott gyöngy! Ez egy nagyon rossz játék már!

    Hogyan csináljunk 89 %-os dragan fegyverből 26 %-osat? Csak tegyünk bele 3 egyforma elemi követ és mindig rosszabb lesz mint volt!.... Gratulálok! Itt mindig van még lejjebb! Aztán van még ennél is lejjebb tegyünk bele megint 3 követ és íme 15 %-os lesz! Szánalmas egy játék!
     
    Last edited: Feb 24, 2020
  18. Hugger

    Hugger Team Leader Team Drakensang Online

    Egy kis infó azoknak akiket érdekelnek a Teljesítmények:


    spec.png


    A "Különleges egységek" megjelenési esélye általánosságban véve nagyon alacsony! Úgy kell rá tekinteni, mint hosszútávon teljesíthető teljesítményre. Egy event alatt szinte lehetetlen teljesíteni és ez szándékosan van így!

    Előfordulási helyük:

    A 4db Elátkozott gyöngyös pálya, valamint az azokból nyíló második pálya (a második pálya kapuja csak akkor nyílik meg, ha véletlenszerűen megjelenő: Cadoc-ot megöljük) pl.: Éjszakai Vaserdő, Éjszakai Mystras, Dísztelen Sír.
     
    12xineohp and bibere like this.
  19. Hugger

    Hugger Team Leader Team Drakensang Online

    Haladás és Teljesítmények

    Ha elértük a 3-4. Haladási sávot, akkor csak bossoktól kaphatunk haladást: Különleges egységek, Fekete Özvegy, Dragan.

    Alapvetően az összes boss ölhető csoportban, de a legtöbb haladást (szóló)Dragantól kaphatjuk a Nagyteremben. Ide csak egyedül léphetsz be! Pokoli 1-es nehézségi szinten már 300 haladást ad fixen és valószínűleg a legtöbb játékosnak nem okoz gondot a leölése.


    térkép.png

    A belépéshez a Nagyterembe szükségünk lesz a Titokzatos Tekercse (Rakétás event alatt volt megszerezhető, a Dragan event ideje alatt pedig az amforák és Dragan dobhatják) a "Felkészülés az ismeretlenre" küldetés teljesítéséhez.

    A Harctér egyáltalán nem ad haladást, csak a Teljesítményekhez, illetve az új egyedi tárgyak megszerzésére alkalmas. (Elméletben minden sikeres kör végén megkapható a "12% sebzéses nyaklánc", de egy ranggal nagyobban, mint a nehézségi szint amin öltünk.)


    harctér.png
     
    bibere likes this.
  20. Elégedetlenkedő

    Elégedetlenkedő Active Author

    R229 - "The chance for the Rat King to appear has been lowered"
    - Röhejes! Minden nap játszottam egyszer sem sikerült vele összefutnom!
    De hajrá! Csak így tovább! Gratulálok!